"ככל שהמלון או המסעדה יותר מפוארים, כך הצ'אי שהם מגישים יותר גרוע" אמרה לי פעם חברתי רוני סזיר. וכמה שהיא צדקה. את כוסות הצ'אי הכי טעימות שלי שתיתי ברחוב ואצל בתים שהתארחתי בהם. אבל הצ'אי החביב עליי במיוחד היה זה שנהגנו לשתות בקליניקה שלמדתי בה, מדי יום בשעות אחה"צ. אז היינו נאספים כולם. יושבים קרובים זה לזה, מחוייכים ומותשים מתלאות היום (שהתחיל ב 05:00) ולוגמים את הונזל המתקתק הזה שהפיח בנו רוח חיים מחודשת. כי אין כמו משקה צ'אי חמים (המכונה גם בשם masala tea), ריחני ומתקתק כדי לרומם את נפשם של ההודים. וגם את נפשי שלי.

התבלינים במשקה כדוגמת ג'ינג'ר, הל, קינמון, ציפורן ועוד - תומכים במערכת העיכול ועשירים בנוגדי חמצון ובנוגדי דלקת שתומכים במערכת החיסון.

ואיך אפשר בלי מתכון?

מה צריך (ל-5 כוסות):

3 מסמרי ציפורן (או פחות מ-‭1/4‬ כפית תבלין טחון)

2 פיסות עגולות של שורש ג'ינג'ר (או פחות מ-‭1/4‬ תבלין טחון)

קורט אגוז מוסקט מגורר

3 גרעיני הל מחורצים (או ‭ 1/4‬ כפית תבלין טחון)

1 מקל קינמון (או ‭ 1/4 ‬ כפית תבלין טחון)

‭1/2‬ כפית תה שחור

קורט פלפל שחור

‭1¼‬ כוסות חלב (לבחירתכם)

אפשר להמתיק עם סוכר קנים, סילאן או דבש, לפי טעמכם.

איך מכינים?

‭.1‬ ממלאים סיר קטן ב־5 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כרבע שעה לפחות.


‭.2‬ מוסיפים את החלב ומחממים שוב עד לרתיחה. ממתיקים לפי הטעם בדבש, אבל רק לאחר שהצ'אי התקרר מעט.

שותים לרוויה.