מכל הדברים שבעולם, בחר האיש שאתי למלא את המזווה בסולת. למה סולת? כי זה מה שנשאר על המדפים בהיסטריית הקורונה. אז מה עושים עכשיו עם כל האריזות של הסולת? מחפשים מתכון איורוודי שיעשה מהלימון לימונדה.

קבלו מתכון לריבועי סולת (אני חתכתי למשולשים כמו עוגה) שיסייעו לפייס את כל הדושות. אפשר לאכול בין הארוחות כקינוח. או כתחליף לארוחה קלה.

מרכיבים:

4 כפות גהי
1 כוס סולת
2 כוסות מים חמים
1 כף שקדים קצוצים דק או קמח שקדים
3 כפות סוכר קנים (אני לא אוהבת שמתוק מדי. במתכון המקורי ההמלצה ל 5 כפות)
1/2 כפית הל טחון
פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:
מחממים מחבת בחום בינוני ומוסיפים את הגהי. מכניסים לתוכה את הסולת ובוחשים היטב, עד שמרגישים בניחוח נעים והתרובת מקבלת גוון כהה יותר.

מוסיפים מים ומכסים את המחבת. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות.

מכבים את הלהבה ומוסיפים את השקדים, הסוכר וההל תוך כדי ערבוב.

אפשר להשאיר במחבת או להניח בתבנית שטוחה ולהשטיח את התערובת (לעובי של כחצי ס"מ).

מפזרים פתיתי קוקוס מעל (לא חובה). אני יצקתי מעט פירות יער למתיקות.

*לטיפוסי קאפה מומלץ לגרר מעט ג'ינג'ר.

בתיאבון.