"מה תרצי לאכול לארוחת הבוקר? שאלה אותי חברתי Neetu , אחרי שהתאוששתי מהטיסה הארוכה שהיתה לי להודו. "אומלט או פוהה"?
ברור שפוהה.

פוהה (Poha ) היא אחד הדברים הפשוטים והטעימים שאפשר להכין לארוחת הבוקר. ונחשו מה? היא נטולת גלוטן! וגם אפשר להשיג אותה בארץ בקלות בחנויות הודיות.

ומבחינתי פוהה היא סוג של אוכל מנחם במובן החיובי של המילה.

במטבח ההודי משתמשים בפוהה למגוון רחב של תבשילים, הן לארוחת בוקר והן לארוחת צהריים - בהתאם לשילוב.
הפוהה הוא למעשה אורז בסמטי לא מבושל שעבר כתישה/השטחה ויובש, עד שהפך לפתיתים דקים.

מבחינת ערך תזונתי, מכילה פחמימות, חלבונים ושומן, סיבים תזונתיים, ושלל ויטמינים ומינרלים (אשלגן, סידן, ברזל, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E וגם מעט נתרן).

יתרונות:
1. מאזנת את שלושת הדושות (ואטה, פיטה, קאפה)

2. תכולת הברזל הגבוהה שלה (20 מ"ג ב-100 גרם) הופכת אותה למרכיב מועדף בתפריט של נשים הרות ומיניקות, ילדים, צמחונים/טבעונים ולכל אלו הסובלים מאנמיה.

3. מקור לסיבים תזונתיים, - המסייעים לתחושת שובע.

4. יש מצב שגם הילדים ישמחו לטעום.

5. נטולת גלוטן! (כבר אמרתי)

6. קלה לעיכול.

7. מהירה וקלה להכנה - בשילוב עם צימוקים, קינמון ומעט מים (או חלב אורז) מהווה ארוחת בוקר טעימה. בשילוב עם ירקות, תבלינים ועשבי תיבול מספקת מנה נהדרת עשירה בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

8. מרקם משתנה - בהתאם לכמות הנוזלים והתוספות, מאפשרת יצירתיות, בהתאם להעדפה האישית.

9. מנה אחת (כוס) מספקת כ- 270 קלוריות.

10. מחירה זול יחסית.

11. עם זאת חשוב לציין שאינה מומלצת לסוכרתיים, כיוון שהאינדקס הגליקמי שלה גבוה (78).

ניתן להשיג בחנויות הודיות, במספר מרקמים. המרקם העבה מומלץ במיוחד. בתיאבון.

והמתכון של Neetu:

מצרכים:
1.5 כוסות פוהה
גהי/שמן קוקוס
בצל סגול
עגבניה
תבלינים - בהתאם למפורט בהמשך

אופן ההכנה:
שוטפים פעמיים את הפוהה ומסננים. מניחים בצד.
מחממים מעט גהי או שמן קוקוס במחבת גדול
ומוסיפים תבלינים לפי הסדר הבא:

זרעי כמון
בצל סגול חתוך לחתיכות
בוטנים (כאן בהודו יש סוג מיוחד של בוטנים קטנים ופריכים)
חופן עלי קארי טריים (לא חובה)
עגבניה טריייה חתוכה לחתיכות
כורכום
פפריקה
עלי כוזברה טריים
צ"ילי ירוק טרי (לפי מידת החריפות הדרושה. כאן אוהבים להשתמש בו בנדיבות)
מלח - בהתאם להעדפה.

מערבבים היטב את כל המרכיבים. לאחר שהבצל מתרכך קצת מוסיפים את הפוהה ומערבבים שוב.

מבשלים על אש בינונית עוד מספר דקות עד שהיא מתרככת. סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומשאירים מכוסה לעוד דקה-שתיים