אחד הדברים הראשונים שרכשתי בהודו, בזמן הלימודים היה CHAPATI MAKER שנראה כמו טוסטר חשמלי, אבל כזה המיועד להכנת הלחם ההודי הלאומי. בפנטזיות שלי, דימיינתי את עצמי מכינה מדי בוקר לילדים צ'פאטי חם ועסיסי, במקום כריך לבית הספר. זה מעולם לא קרה. והמכשיר עדיין שמור בתוך קופסא בארון המטבח. אבל כשיש לי געגוע, אני מכינה מפעם לפעם ונותנת לזכרונות לחלחל לתוכי עם כל ביס.

חומרים:

1 כוס קמח מלא/ 200 גרם קמח וכן מעט קמח לקימוח משטח העבודה
1/4 כוס/50 מ"ל מים (הכמות עשויה להשתנות במהלך ההכנה)
קורט מלח
אופן ההכנה:
1.שמים את הקמח והמלח בקערה. מוסיפים בהדרגה את המים, ומערבבים את החומרים יחדיו במשך מספר דקות, עד שמתקבלת עיסה רכה.
2.מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת מטבח רטובה ומשהים ל-30 דקות.
3.מחממים מחבת מברזל יצוק על אש נמוכה - בינונית במשך כ-10 דקות. כשהמחבת חמה מאד, מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר. 

אגב, באופן מסורתי נוהגים להכין את הצ'פאטי על משטח ברזל יצוק בשם "טאווה".


4.לשים את הבצק שנית ומחלקים אותו לכדורים חלקים. הבצק דביק למדי, ויש לקמח את הידיים במעט קמח.
5.נוטלים חלק אחד מהבצק ומעצבים לכדור. מקמחים את משטח העבודה בנדיבות ומגלגלים את הכדור בקמח. מהדקים את הכדור למעין קציצה שטוחה
6.מרדדים את ה"קציצה" לעיגול (בהתאם לגודל והעובי הרצויים), ובמהלך הרידוד מקמחים את הבצק לעיתים קרובות
7.מרימים את הצ'פאטי, מורידים עודפי קמח, ומניחים על המחבת הלוהטת. מניחים לצ'פאטי להתבשל כדקה על אש נמוכה – עד שעל צידו העליון יופיעו נקודות לבנות.
8.הופכים את הצ'פאטי (ניתן להסתייע במלקחיים) ומטגנים כחצי דקה (אין צורך לשמן את המחבת).
9.מסירים את המחבת מהכיריים ומניחים את הצ'פאטי היישר על הלהבה הנמוכה. הצ'פאטי יתנפח תוך שניות. הופכים וקולים שניות אחדות. (הערה: לא חייבים להניח על הלהבה. אפשר להמשיך לחמם על המחבת).