יש אנשים שעבורם אוכל מנחם הוא עוגה או גלידה. עבורי תבשיל ממונג דאל. 

מונג דאל היא שעועית מאש קלופה וחצויה שניתן להשיג בחנויות מזון הודיות.

הוראות הכנה: 

3/4 כוס מונג דאל שהושרה למשך לילה.
יש לשטוף היטב ולבשל עם מעט במים (במהלך הבישול של המונג דאל נוצר קצף שחשוב להסיר אותו שוב ושוב בעזרת כף).
במקביל לטגן בצל או כרישה במעט שמן זית או גהי (חמאה מזוקקת),
לאחר שהבצל והגזר מתרככים, להוסיף אותם לסיר עם המונג דאל
אפשר להוסיף דלעת/דלורית, בטטה, קישוא, גזר מגורר או קצוץ דק - או ירקות אחרים מועדפים ( אני אוהבת להוסיף גם עלי מנגולד או סלרי).
לקראת סוף הבישול (הבישול צריך להיות ממושך, עד שהמונג דאל מתרכך לכדי מצב של עדשים רכים מאד ומקבל מרקם עיסתי) מומלץ להוסיף עגבניה קצוצה (ללא קליפה) וכוזברה קצוצה.
תיבול - לפי העדפה: כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח וכד'

מומלץ להגיש בשילוב עם אורז בסמטי (שבושל בנפרד). גם את האורז אני אוהבת להשרות (מינימום 30-60 דקות), לשטוף היטב במים ורק לאחר מכן לבשל.