אחת מההתמודדויות השכיחות שאני פוגשת אצל מטופלים שלי הנמצאים בתהליך של שינוי תזונתי, הוא מה שאני נוהגת לכנות בשם "אתגר הקטניות". משום מה נוצר להן מוניטין, שמיומנות ההכנה שלהן דורשת יד בשלן עתיר ניסיון, או השקעה מיוחדת. הסלט הזה, בהחלט מוכיח ש"השד לא נורא כל כך" ושאם לא הספקנו לבשל את הקטניות, אנחנו יכולים לארגן ארוחת צהריים טעימה ופשוטה תוך זמן קצר.
בנוסף, לקטניות יש דימוי של "ילדות רעות" בכל הנוגע להשפעה על מערכת העיכול. אנשים רבים מתלוננים על תחושה של אי נוחות, כאבי בטן, גזים וכד' כתוצאה מאכילתן. הנבטה של קטניות עשויה למזער את התחושות ואף למנוע אותן, ואף מאפשרת זמינות טובה יותר של הויטמינים, המינרלים, חומצות האמינו והאנזימים שבהן לגוף. כמו כן, בחלק מהמקרים, עולה אף כמות הנוטריאנטים (רכיבים תזונתיים), בעקבות ההנבטה.

חגית

המרכיבים

  • 2 כוסות של קטניות מונבטות (שעועית מש, עדשים)
  • 2 כוסות סלרי טרי ורענן קצוץ דק, גם גבעולים וגם עלים
  • ¾ רבעי כוס חמוציות מיובשות
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ לימון סחוט מחצי לימון
  • 2 שיניי שום
  • ½ כף סילאן
  • כמה טיפות של חומץ בלסמי
  • פלפל שחור גס
  • ¼ כפית מלח

אופן הכנה

  • שמים את כל המרכיבים של הרוטב יחד ומערבבים.
  • שמים את כל המרכיבים של הסלט בקערה מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
 
סלט נבטוטי סלרי חגית # 1029