בתקופות שאני נמנעת מגלוטן, אני מחפשת מתכונים שיגרמו לי להרגיש שהויתור שאני עושה הוא לא גדול מדי. ברור שאין טעמו של פנקייק החומוס כטעמו של פנקייק רגיל, אבל טעם לפעמים הוא עניין של הרגל. 

מרכיבים:

•2 כוסות קמח חומוס
•1/2 1 כוס מים או חלב אורז/שקדים (עדיף על בסיס חלב, כיוון שמעניק מתיקות מסויימת ומעדן את הטעם ה"חומוסי" למי שלא מורגל בו )
•2 כפיות אבקת אפייה
•תבלינים בהתאם להעדפה אישית. אפשר לקחת גם לכיוון המתוק (קינמון, הל, וניל) וגם לכיוון המלוח (כמון, מלח, כורכום, עשבי תיבול קצוצים)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים למחבת משומנת (אני השתמשתי בשמן קוקוס). ברגע שמופיעות בועיות והקצוות מקבלים מעט גוון שחום, הופכים לצד שני. כדאי לעשות פנקייקים שטוחים ודקים יחסית.