ה

בקיעים הראשונים שבישרו על עידן חדש ...שבירת הסטטוס קוו ביחסים שלי בין הגוף שלי לבין עצמי התרחשו לאחר ההריון והלידה הראשונה. חושבת שאף גבר לא יצליח להבין ולחוות אי פעם משהו מהטלטלה שעוברת אשה בשלב הזה בחייה. נניח לרגע בצד את מתת האל שנקראית היכולת להביא ילדים לעולם (לא הייתי מוותרת עליה ולו לרגע). אבל הגוף...הגוף לובש ופושט צורה, מתרחב וגדל ואז מצטמצם ומאבד את האלסטיות שלו. ישנם רגעים שנדמה שאת בגוף אחר...לא שלך. באיזה מיכל חיצוני שאין לנפש שום קשר עמו.

לוקח שנים לגלות את יופיו של הגוף מחדש, להודות לו על מה שהוא ומי שהוא ועל כל המתנות והנאות החיים שמאפשר לנו לחוות באמצעותו. לעשות עמו "שלום".

עכשיו במחצית השניה של חיי,  רגע לפני שאני נכנסת ל"גיל המעבר" (מעבר לאן?) כשהנפש והגוף חווים שינויים, שוב המפגש מול הראי לא מספק יותר. והתחושה של חוסר קבלה עצמית מתעצמת ומתעצמת וכמו מפלצת מרימה את ראשה מדי פעם ומבקשת ממני לחמול על עצמי.

נכון לרגע זה אני מתמודדת "רק" עם הק"ג העודפים והגרביטציה, אבל נשים רבות שמגיעות אלי לקליניקה חוות תסמינים לא פשוטים כגון שינויים במצב הרוח, חרדות, קשיי זיכרון, ירידה בחשק המיני ויובש בנרתיק, עצירות, נדודי שינה וגלי חום והזעות לילה - פרצי חום שמופיעים ברגע הכי לא מתאים, ללא קשר לעונה. 

לימודי הסטיילינג תרפי בשיטת ד"ר טלי סטולובי גרמו לי להבין שלא חייבים לוותר על המראה האהוב עלינו. אפשר להמשיך להתלבש ולהרגיש טוב בכל שלב.  

קבלו טיפים לבחירת בגדים שיסייעו לכן להתמודד עם המצב החדש, במיוחד על רקע מזג האויר האביבי - קייצי:

1. העדיפו בגדים מבדים נושמים מחומרים טבעיים כמו 100% כותנה, פשתן, במבוק (ניתן להשיג גם בארץ)  וכד' והמנעו מבדים סינטטיים. כנ"ל לגבי הלבשה תחתונה. בנוסף, ניתן למצוא ברשת בגדים המיוצרים במגוון טכנולוגיות המסייעות לא רק לנידוף הזיעה אלא גם בשמירה על טמפרטורת גוף יציבה.

אגב, בגדי ספורט מנדפי לחות אינם מתאימים בהכרח להתמודדות עם גלי חום, כיוון שבמהלך גל חום אשה תזיע באופן ממוקד באיזורים מסויימים כ 5-7 דקות.  אימון גופני לעומת זאת נמשך זמן ממושך יותר והחום בגוף מתפזר בו באופן יחסית שווה.

2. העדיפו בבגדים בעלי גזרה רחבה יותר ולא כזו הצמודה לגוף, כדי להכניס משב רוח קליל ולסייע לזיעה להתנדף יותר בקלות. שמלות וחצאיות מתנפנפות הן בחירה מצויינת. וכך גם חולצות עם מחשוף קל ומכנסיים משוחררות (עדיפות לגומי ולא לכפתורים).

3. התלבשו בשיטת הבצל - דהיינו במספר שכבות שמאפשרות להתאים את הביגוד למצבים השונים - כאשר טמפטורת הגוף עולה או צונחת.

4. ברוח האיורוודה (רפואה הודית מסורתית) בחרו בגדים בגוונים "קרים" שיצננו את הגוף, כדוגמת : כחול וירוק והמנעו מבגדים בגוונים "מחממים" של אדום, כתום וצהוב.

5. והכי חשוב - בחרו בגדים עם הדפסים, מרקם וגזרות שמשמחים אתכן. כאלו שתרגישו טוב ונוח כשאתן לובשות אותם.