הטיפול בחוסר איזון בבלוטת התריס
הידעתם? הסטטיסטיקה מצביעה על כך שאחת מכל 8 נשים תפתח הפרעה כלשהי בבלוטת התריס במהלך חייה!
חוסר איזון בבלוטת התריס פוגע באיכות החיים ומאופיין בין היתר ב:
- תנודות במשקל (עלייה/ירידה במשקל)
- עייפות (גם לאחר שינה מספקת)
- קשיי ריכוז
- בעיות זיכרון
- אי סבילות לקור/חום
- שינויים במצב הרוח
- נשירת שיער
- ירידה בחשק המיני
הם רק חלק מהתסמינים האופייניים למצב זה.
המגבלה של הטיפול התרופתי בתת פעילות של בלוטת התריס
(הדברים רלוונטים גם למי שעברו כריתה של הבלוטה וגם למי שנוטלים את התרופות שנים. וכן למי שאובחן לאחרונה ומתלבט מאיפה להתחיל...)
התרופות השונות המיועדות לתת פעילות של הבלוטה (סינטרואיד, אלטרוקסין, יוטירקס) מכילות תוסף הורמון סינטטי של בלוטת התריס המשמש לטיפול באנשים שאינם מייצרים מספיק הורמון בלוטת התריס (T4) באופן עצמוני.
באופן כללי ניתן לומר שהתרופה מיועדת לסייע להפחית את הסימפטומים של תת פעילות של בלוטת התריס כגון : עלייה במשקל, רגישות לקור, חוסר אנרגיה, עור יבש ועוד.
התרופה עשויה להיות זמינה תחת שמות מותג שונים בהתאם ליצרן ולארץ היצור. אבל החומר הפעיל הוא זהה.
עד כה נשמע טוב...אז איפה הבעיה?
הבעיה מתחילה בזה ש T4 הוא הורמון לא פעיל. במתכונתו הזו הגוף לא יכול לעשות איתו דבר וחייב להמיר אותו ל T3. לכן אם קיימת בעיה ביכולת הגוף להמיר את ההורמון הסינטטי מהתרופה ל T3 - באמצעות איברים שונים (כבד, מערכת עיכול) אנחנו במצוקה. זה נכון גם לגבי מי שלא נוטל תרופה.
בנוסף, כדי שהורמון התריס הפעיל יגיע לכל תא ותא בגוף, הוא זקוק לויטמינים ומינרלים מסוימים (מגנזיום, אבץ, יוד, סלניום ועוד) ולתפקוד תקין של חלבונים ואנזימים שיסייעו בתהליך. אם יש לנו באג באחת מהצמתים הללו אנחנו נמשיך לחוש בסימפטומים.
כשמדובר במחלה אוטואימונית ההורמון לא משפיע בשום אופן על המתקפה האוטואימונית שמתרחשת לנו בגוף. ולא רק שלא מסייע לתהליך של עצירת הרס בלוטת התריס, אלא אפילו מעודד אותו.
אלו הן רק דוגמאות קטנות להמחשת התפיסה שלי שכאשר אנו מטפלים בחוסר איזון של בלוטת התריס חשוב להתייחס להיבטים שונים ולא להסתפק בזוית הצרה ובפתרון החלקי שמעניקה הרפואה המערבית.
אני למשל מצאתי מענה ברפואת האיורוודה (רפואה הודית מסורתית) שמעניקה התייחסות ספציפית לאדם ולא למחלה, באמצעות תזונה ואורח חיים , צמחי מרפא וטיפולי מגע. כמובן שקיימות גישות נוספות ברפואה המשלימה. וחשוב שכל אדם יתחבר למה שתואם את תפיסת העולם שלו.
בשורה התחתונה, גם אם הבלוטה לא מתפקדת עדיין יש המון מה לעשות! וכאשר היא מתפקדת אבל בצורה לא אופטימלית, קיימות המון סיבות לחוסר איזון של הבלוטה וכל אחת מהן דורשת התייחסות אחרת.
כנ"ל גם לגבי התייחסות למצבים של יתר פעילות בבלוטה.
מוזמנים לתאם פגישת ייעוץ ואיבחון אישית בטלפון: 052-8344741
לפרטים אודות סדנאות להתמודדות עם חוסר איזון בבלוטת התריס לחצו כאן
לטיפים ומידע פרקטי על בלוטת התריס הצטרפו אל קבוצת הפייסבוק שלי: "לפתוח את התריס"